VREI SA INVETI DESPRE INVESTITII?


2 minute de Finante Personale

Pasul natural următor economisirii banilor este investirea lor. Adică să îi pui și tu pe ei să muncească pentru tine, nu numai tu pentru ei. Dacă nu ești pentru prima dată aici pe SdB știi probabil că eu susțin că finanțele tale personale trebuie să fie într-un echilibru. Ele trebuie sa fie obligate să îți asigure acoperirea categoriilor de cheltuieli pe care poți pune ușor eticheta de “Nevoi” sau “Necesități” (cele care îți asigură un trai minimalist), “Dorințe” (cheltuielile nu neapărat indispensabile) și respectiv “Plasamente” în care eu includ Economii și Investiții. Majoritatea populației din Ro și aiurea își cheltuie tot Venitul pe “Nevoi” și mai ales “Dorințe”. Ba chiar se împrumută sub diferite modalități ca să ajungă să-și asigure cheltuielile unui asemenea stil de viață. T Harv Ecker chiar se miră cum gândește lumea să apeleze la împrumuturi foarte greu de rambursat pentru un produs de lux, dar nu s-ar împrumuta niciodată pentru pentru a cumpăra o investiție, care în timp să îi aducă un venit pasiv. Așadar eu susțin urmărirea unui echilibru în gestionarea propriilor bani. Echilibru înseamnă, implicit, că procentul alocat pentru “Investiții” să fie diferit de zero. Nu poți să spui că banii tăi sunt în echilibru dacă nu i-ai pus să alerge pentru tine. Dar cum se face lucrul ăsta, cum să investești? Toți am auzit de bursă de BVB, de acțiuni, de indici, de fonduri, de obligațiuni. Despre astfel de noțiuni nu se învață în școlile din România. Dacă ai crescut – ca mine de exemplu – din punctul de vedere la finanțelor tale personale, prin cărțile lui Robert Kiyosaki, atunci știi cum să investești: scoți (de exemplu) 80.000 Euro din depozite, cumperi o garsonieră sau un apartament în Centrul Civic (sau cum se cheamă un cartier mai select din orașul tău) și lună de lună – teoretic – încasezi o chirie. Asta dacă nu ai citit și nu te-ai mai informat și din alte surse, și dacă ai capitalul de investit deja la nivelul acela… Evident că este nevoie de echilibru – prin diversificare – și în cadrul investițiilor tale. Am fost mereu – și voi fi în continuare – în căutare de cursuri din care să învăț cât mai mult despre investiții, să devin mereu un investitor mai bun. Astăzi, în mod special, am de făcut o recomandare. Este vorba despre un program de pregătire în domeniul investițiilor cu o durată de 12 săptămâni. “ Programul de 12 saptamani: Succes in finante personale si investitii este un program in care vei invata cum sa investesti in mod practic, etapizat, in fonduri de investitii, actiuni, obligatiuni, marfuri si imobiliare si pana la modul in care iti creezi un portofoliu corect diversificat si echilibrat, conform profilului tau de risc. Veti studia investitii reale, veti testa pe platforme demo si veti implementa de la o saptamana la alta ceea ce veti invata.

Programul tratează fiecare din tipurile de investiții pe care le vezi în descriere, expus la modul practic, concret, astfel încât să poți trece la acțiune imediat. Un motiv important pentru care fac aceasta recomandare este că îi cunosc personal atât pe Valentin cât și pe Dan, le cunosc și ideile, stilul, și mare parte din conținutul programului. Faptul că recomand exclusiv cursul lor și nu altul este pentru că eu cred că, astăzi, este cel mai bun curs pe domeniul investițiilor de care știu. N-am să îți insult inteligența ascunzându-ți că și blogul SdB câștigă un (mic) comision de pe urma promovării acestui curs, dacă alegi să te înscrii prin SdB. Dar nici că ei au fost de acord să câștigi și tu un discount (voucher de reducere) de 500 de lei, dacă înscrii în mailul de confirmare și în OP la detalii, codul TIBERIUS. Și mai este ceva: aș vrea să treci costurile participării la acest curs în cadrul bugetului tău personal la capitolul “INVESTITII”…

Programul se afla la a 4 a editie si incepe pe 18 februarie asa ca mai ai putin timp pentru a lua o decizie. Pentru mai multe detalii si inscriere, poti accesa Pagina de prezentare si nu uita sa folosesti codul TIBERIUS pentru a obtine reducerea de 500 de lei pentru oricare dintre variantele programului.

Tiberius Margarit SdB


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *