IATA CUM STAI CU FINANTELE TALE PERSONALE: LA SCARA ACESTEI PLANETE…


2,5 minute de Finante Personale

Pe cazul general banii mari vin în loturi mici. Este una din ideile principale pe care autorii Thomas Stanley și William Danko o subliniază în cartea care a revoluționat studiile despre oamenii cu bani, „Milionarul de Alături”. Fie că este vorba de dividende, de profituri, de vânzări ale unor acțiuni de chirii sau – cazul cel mai general – din salariu, banii vin în porții mici. Acesta este cazul general și generații de oameni bogați s-au făcut punând undeva la baza cunoștințelor lor de finanțe personale acest principiu. Toți acești oameni pe care i-am întâlnit sau despre care am citit au făcut bani prin gestionarea și investirea unor astfel de bani mici într-un număr mare de cazuri, mereu și mereu, și mereu. Cei care au pierdut (inclusiv eu) sunt cei care au nesocotit acest principiu și au vrut mereu scurtături, să dea lovitura: au plasat sume mari de bani în câteva tranzacții sau împrumuturi, care înseamnă de fapt pierderea controlului asupra acelor bani.  

Veniturile lunare contează enorm. Multă vreme intrasem în corul celor care se plângeau de valoarea acestor venituri pe care le comparam mereu cu proiectatele mele costuri și cumpărături, și nu prin prisma valorii pe care o aduceam în organizația respectivă.

Veniturile noastre lunare nu sunt mari sau mici. Sunt doar extrem de importante!

Dar, cam acum doi ani, am înțeles și cât de incorecte sunt și aprecierile potrivit cărora veniturile noastre sunt mereu mici.

Despre Valoarea Financiară Netă a fost diferit. În acest caz nici măcar nu am știut de existența acestei extrem de importante noțiuni. În articolul dedicat am menționat, printre altele că ignoram astfel unitatea de măsură a bunăstării / bogăției pe care fiecare dintre noi o creăm sau, dimpotrivă o risipim.

Dar și în cazul acestei valori se poate să te întrebi: ok, am un venit și mi-am calculat și Valoarea Financiară (Averea) Netă. Și acum?

Ei bine, îți propun astăzi o temă de reflecție. Intră te rog și tu pe acest site și introdu valorile tale. Este un site care îți spune unde te situezi ÎN LUME cu nivelul veniturilor, respectiv al Valorii Financiare Nete! Nu știu cazul tău, dar pentru mine a fost un șoc, acum doi ani când mi-am introdus datele prima oară!

 

Pentru a avea rezultate corecte trebuie să introduci următoarele valori:

Pentru Venit (INCOME): selectezi țara și apoi la „ANNUAL NET INCOME” aduni salariul / venitul tău lunar cu al soției / soțului și suma o înmulțești cu 12. Valoarea în lei o introduci acolo, pentru că ei se referă la venitul anual pe gospodărie, nu la nivel individual. Doar dacă ești singur, și locuiești singur introduci un singur venit lunar x 12.

Pentru Avere (WEALTH). Introduci valoarea care rezultă aplicând ce este scris aici. La fel este vorba de Valoarea Financiară (Averea) Netă a întregii familii, acolo unde este cazul.

 

Acum, dacă ai introdus propriile valori, stai puțin și reflectează!

Mai are sens să te plângi că ai venitul mic?

Cine ar putea să construiască mai multă avere: tu, aflat în poziția pe care tocmai ai aflat-o, sau cei de sub tine?

 

Poate altădată, vom mai vorbi despre cum poți să te folosești de informațiile din site-ul acesta pentru a afla și mai multe despre finanțele tale personale. De data asta doar relativ la persoana ta!

Tiberius Margarit SdB


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *