FA-O! FA-O ACUM!


Unul dintre lucrurile care m-au tinut cel mai mult in jos a fost lipsa de actiune in plan personal. Inclusiv in cel al finantelor personale. Pot sa spun ca am dus arta asta la un nivel extrem. Ajunsesem sa FAC ce trebuie pentru societatile / companiile de care raspundeam, in timp ce eram incremenit in nemiscare in ceea ce priveste planul personal.

Dupa ce am urmat cursuri, am inceput sa imi fac temele corect. Stateam de vorba cu mine (ok, ma mai si certam uneori), setam obiective, si confectionam planuri.

Doar ca deveneau planuri …perpetue!

Am identificat AMANAREA ca principal obstacol al realizarii mele ca persoana.

Nici acest nivel, singur, nu a produs mari schimbari.

Apoi am identificat AMANAREA si ca principal obstacol al unei vieti mai bune pentru familia mea. Asta m-a ambitionat doar pana acolo ca am gasit sediul amanarii in convingerile mele limitative, parte a matricei mentalului meu.

E absolut firesc sa recomand cat pot cursuri de transformare (consider gresit termenul de dezvoltare) personala. Nu m-a invatat nimeni in scoala ca posed doua vieti: viata reala si viata potentiala. Le separa doar rezistenta INTERIOARA.

Rezistenta interioara a incuiat chitaristul din noi care n-a luat niciodata o chitara in mana, artistul care nu a continuat sa deseneze pentru ca nu are timp, pe cel care nu a mers la miting pentru ca oricum sunt multi si e frig afara, pe cel care n-a mai ajutat-o pe batrana de la 5 sa o intrebe daca are nevoie de paine, pentru ca se gandeste ca se implica biserica, sau tocilarul clasei care niciodata nu a mers la ochelarista din banca a treia sa ii duca o floare, nici macar de 1 Martie, si se va intreba toata viata cum ar fi fost daca….

Sau anteprenorul care are atatea idei excelente dar nu are bani, asociati, sau lumea nu merita ideea lui!

Sau capul de familie care stie ca daca ar incepe acum sa studieze finante personale familia lui ar duce-o mult mai bine, dar si viata trebuie traita, si asta se face doar cu bani, si acum!

Rezistenta interna este un razboi intern castigat de lene, neincredere si frica de esec si de ridicolul asociat imaginii tale de ratat.

Pe mine m-a vindecat (partial, am inca multe momente de autoexaminare cand ma recunosc in revenirea la starea initiala) vizita de la uzinele Toyota Motor Corporation. Acolo am aflat prima oara de KAIZEN. Nici prin minte nu mi-a venit sa aplic Kaizen in cazul meu personal. De-abia cand lectorul unui curs descria principiile Kaizen, dar fara sa le mentioneze ca nume, mi-am amintit de ce stiam de la Toyota si mi-am zis: Bingo, trebuie sa incerc si in cazul meu.

In fiecare zi, 10 minute, atentie 10 minute NU MAI MULT, faci ceva ce nu esti dispus sa faci: Schita unui desen, citesti despre finante personale, urmezi cursuri de Educatie Financiara, te uiti pe situatiile tale financiare, iti calculezi Valoarea Financiara Neta, iei chitara in mana, macar suni pe batrana de la 5 sa o intrebi ca e OK, orice. Ideea este sa FACI ceva in directia care nu iti e confortabila, sa iti ridici fundul de pe scaun chiar daca nu ai chef.

“Just Do it!” cum spune Nike!

N-am reusit de prima data, evident, ma simteam ca atunci cand ma punea mama sa maninc tot, altfel nu ma ridic de la masa.

Incepi acum, exact unde te afli, asa cum esti tu, si fara nicio conditie prealabila. Continua! Chiar daca e un pas prea mic, fa-l!

Incepi blogul acela ACUM!, incepi economiile ACUM. Nici 1 leu nu e prea mic sa incepi sa pui deoparte pentru eliminarea datoriilor. Este doar soldatelul tau. Fa-o ACUM .

Sau nici vorba de platit mai intii pe tine insuti decat cu 1%, iar tie ti s-a spus ca trebuie musai 10%? Fa-o ACUM! Si cu 0,01%, fa-o ACUM! Iti garantez ca perseverenta ta te va duce, poate nu intr-un an dar te va duce la 20%! De unde stiu? Pentru ca si eu am ajuns acolo, pornind de la faptul ca toti Stapanii de Bani au relevat-o – fara exceptie – ca metoda lor de succes!

Uita de notiunea de “maine”. Nimeni nu a trait vreodata o zi de maine. Poti doar sa faci planuri pentru maine. Pentru astazi e rezervata doar actiunea!

Doar tu poti face din viata potentiala viata ta reala!

 

PS: Fi-mea nu avea chef sa-si faca tema la biologie si a trebuit sa o ajut sa caute pe net informatii despre reproducerea umana. Am aflat lucruri pe care nu cred ca le-am stiut vreodata, sau le-am uitat:

  • La un singur „eveniment”, intra in cursa intre 200 si 400 de milioane de spermatozoizi. Pusi cap la cap toti acesti competitori s-ar intinde intre 9 si 16 km lungime! Teribila competie!
  • Local, „gazda” secreta niste acizi iar celulele sale albe percep „evenimentul” ca o invazie de raufacatori care trebuie ucisi. Adica acesti competitori nu lupta numai intre ei, ci si cu „mediul” extrem de ostil! Si cu toate astea, fiecare din noi am invins! Suntem programati sa intrecem adversitati extreme!
  • Nu toti competitorii sunt calificati. Cam jumatate din ei inoata in cerc sau nu in directia corecta, fiind astfel scosi din competitie.
  • Unul si numai unul poate castiga cursa. Doar unul ia premiul. Doar unul conteaza! Inteleg ca in codul nostru genetic avem informatia ca absolut fiecare din noi suntem invingatori asupra a circa 299.999.999 competitori! Numai asa ne-am nascut. Invingatori! Si inca asupra a 299.999.999 competitori. Toti ne-am nascut invingatori!!!!

 

1

Unul!

Invingător asupra:

Competitori

Iar acum reflectam. Asadar in programarea noastra genetica suntem programati pentru competitie. Nu pentru letargie, nu reflectie! Competitie!

Mai mult, competitia introdusa in codul nostru este feroce.

Suntem exact combinatia absolut unica dintre un anume spermatozoid si un anume ovul.

Iti trebuie sa asimilezi o programare anume, altfel te invarti in cerc si nici macar nu intri in cursa.

Si acum intrebarea prosteasca ce ma obsedeaza de atunci. Daca UNICUL spermatozoid din care provin ar fi spus: Nu astazi! Maine! ???

Tiberius Mărgărit SdB

Dacă ţi-a plăcut, ajută-mă să-l promovez mai departe cu un share:


One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *