CUM AM TRECUT DE TEMUTUL VIRUS


4 minute de experiență personală

Știu că nu am mai scris demult pe blog. O planificare greșită a timpului legată de un proiect la care am acceptat să particip m-a condus în situația în care timpul acordat subiectului finanțe personale să fie aproape de zero!

Mulțumesc foarte mult, sunt recunoscător  tuturor celor care mi-au scris, au cumpărat cartea sau care au luat legătura cu mine cerându-mi să continui în tot acest interval. Nu intenționez să renunț! Am amânat doar ceva (prea mult) timp. 

Deocamdată însă, doresc să vă împărtășesc cum am trecut noi (eu și familia mea) peste infecția cu acest virus, în speranța că vă va ajuta și pe voi sau pe cine credeți că sunt în situația aceasta, experiența noastră.  

Pe scurt, dacă nu am fost noi toți 4 prea norocoși, vă spun că puteți trece peste acest virus prin câteva metode naturiste la care am să mă refer în detaliu. Nu am să specific mărci, pentru a nu se interpreta că fac reclamă vreunui produs. De fapt nici nu cred că vindecarea noastră a depins de un produs / marcă anume! Cred însă că, la fel ca în finanțele personale, factorul cel mai important este perseverența și atenția la detalii.
Premisa de la care pornesc este că, dacă Merkel și Trump susțin că până la 90% din populația țărilor lor urmează să se îmbolnăvească în timp, cu acest virus, atunci și (cel puțin) 90% din români se vor infecta cu el. Problema se va translata deci nu la “dacă” ci “când” vom lua virusul (ideal atunci când medicii / spitalele nu sunt aglomerate) și “cum” (să facem o formă cât mai ușoară). Ei bine, tocmai aici cred eu că ajută aceste metode alternative de tratament: să faci (atunci când o vei face) o formă cât mai ușoară!

Pe de altă parte, ceea ce urmează nu este ceva ca leacuri băbești, și nici sub influența unor site-uri din est. Este strict experiența familiei mele, care sigur vă poate ajuta la nevoie. Voi face referire la constatări ale medicilor, acolo unde este posibil, chiar cu nume concrete. Mă voi referi la analize cât se poate de concrete.

Câteva săptămâni înainte de declararea Stării de Urgență fata mea cea mare a cerut voie maică-sii să plece cu colegii într-o excursie la Sfântul Gheorghe. Nu și mie, pentru că, zice ea, știa că eu nu aș fi lăsat-o, căci se înmulțiseră știrile despre primele cazuri de virus care ar fi ajuns deja în Romania. Greșea, aș fi lăsat-o oricum și eu, căci la data aceea nu eram convins de ferocitatea acestui virus. În principiu sunt foarte circumspect la informațiile din media!

O primă referire la ceea ce cred eu, retrospectiv, că trebuie să vă construiți  pentru a trece peste astfel de viruși prin metodele de care am să vorbesc, este atenția la ceea ce ar putea să fie primele semne ale apariției virusului / bolii. Nu neapărat cu privire la acest virus. Ci în general la virușii de acest tip. Ex: prima fulgerare de durere în gât, sau mâinile reci fără motiv. De obicei acestea se transmit în familie. Ex: tatăl meu, fratele meu și cu mine avem acest semnal în senzația de frig la picioare, mai exact la tălpi. Atunci când simt așa ceva iau remediile la care mă voi referi, chiar dacă nu am alte semnale că boala s-ar fi instalat.

La mine în familie este un consens să anunțăm aceste semnale, pentru ca și ceilalți trei membri să înceapă tratamentul în avans astfel încât  virusul să nu înainteze. Avem regula asta de vreo 10 ani și funcționează impecabil: niciun antibiotic luat, și nicio creștere de temperatură la nici unul din noi 4. Până acum!

Ei bine, pentru că știa că a plecat după insistențe, deși maică-sa nu a prea vrut să o lase, (iar eu nu aș fi lăsat-o deloc (!)), fi-mea a încălcat regula și ne-a anunțat doar când avea gâtul roșu și temperatura ceva peste 38. Cu alte cuvinte a ignorat primele semne. Eu tot nu am crezut că este coronavirusul temut, și nu am dus-o imediat la doctor. De-abia peste o zi jumătate am dus-o la doctorița de familie, când majoritatea simptomelor de care începusem să citim în presă s-au agravat: temperatură 39, dureri mari în gât, tuse seacă aproape continuă, oboseală cronică, un ușor deranj stomacal. Ceea ce a fost prezent la noi și nu (prea) am văzut în alte cazuri a fost o senzație continuă astringentă la ochi, ca și cum ochii ar fi infectați. Pe de altă parte, în cazul nostru mai puțin pregnant a fost scăderea mirosului și a gustului. Mult mai mult a fost senzația de oboseală și starea de somnolență. 

La policlinică doctorița ne tot întreba din 5 în 5 minute dacă am avut vreunul dintre noi contact cu vreo persoană din Italia, și era foarte contrariată de răspunsul negativ. I-a făcut pe loc testele de gripă, negativ. Ne-a trimis să facem testul  Epstein Barr, care avea să iasă și el negativ. Era foarte agitată și ne-a băgat peste rând la radiografie pulmonară unde am văzut că virusul îi atacase deja fetei mele plămânii. A pus diagnosticul “Pneumonie Virală” și ne-a dat două alternative: ne autoizolăm de îndată toți 4 iar fata urmează cu strictețe tratamentul prescris de ea, și în caz că starea se agravează (urma să ținem legătura cu ea telefonic) trimitere la Matei Balș sau trimitere directă, pe loc la Matei Balș. Nu a fost nevoie să o sunăm noi, ne-a sunat ea din 6 în 6 ore. 

Asta, toate simptomele care erau identice cu cele ale virusului, plus faptul că fata a leșinat când am ajuns acasă, plus faptul că toți ceilalți trei am început să avem simptomele imediat și simultan, (lucru care nu s-a mai întâmplat niciodată de când formăm o familie), m-au făcut să înțeleg că eram într-o situație critică. 

Fetei celei mari i-am dat integral tratamentul prescris plus cele naturiste de care vă voi spune, la care nu am renunțat, iar noi ceilalți trei exclusiv cele naturiste plus izolarea imediată.

Nici unul dintre noi ceilalți trei nu am făcut simptome mai grave decât simptomele unei gripe moderate, chiar ușoare: curs nasul, tuse seacă ușoară, oboseală fizică ceva mai accentuată. Singurul lucru diferit față de situația fetei celei mari este că am început metodele naturiste din timp. Plus, de data asta, sperietura!

Câte ceva despre izolare. Nu știu cum s-ar putea face o izolare totală într-o familie. Deși are camera ei, a folosit exclusiv o toaletă și o baie, veselă proprie, am dezinfectat clanțe, mâini, pantofi lăsați afară, haine exclusiv de stradă, nu știu sincer, cum ar trebui izolat total un membru al familiei de ceilalți. Noi nu am reușit! Și nici nu știu cum am fi făcut-o, nici măcar dacă am fi avut combinezoane de cosmonaut. 

Despre primul tratament naturist: ULEI ESENȚIAL DE OREGANO.

Scurtă istorie: Când fetele erau mai mici, una la grădiniță, alta de-abia începuse școala, inaugurasem perioada în care aveam “abonament” la doctorița lor pediatră: aproape la fiecare 3 săptămâni ne programam la consult. Cu două feluri de probleme medicale: viermi intestinali respectiv gripă. Fierbeam așternuturile, țineam igiena, dar de-abia terminam un “val” și venea celălalt. Doctorița lor ne spunea să ne obișnuim cu ideea, se întâmplă la majoritatea copiilor de școală, iar noi, având doi, vom lua când dintr-o sursă când din alta. Nu mai rețin numele tratamentului medicamentos prescris pentru viermi intestinali dar țin minte că trebuia luat nu mai des de 6 luni, din cauza efectelor secundare puternice. Nevastă-mea, care este obsedată de terapii cât mai puțin invazive, mi-a spus că niciodată nu va lua un tratament așa de puternic pentru fetele ei așa că a început să caute alternative naturale. Am ajuns astfel la un articol pe net al firmei Kozac Plant (firma nu mai există acum, sper să nu îi fi transcris greșit numele) și care menționa ca tratament pentru viermi intestinali uleiul esențial de oregano. Am sunat și am ajuns astfel la un sediu undeva în spatele liceului Gh Lazăr. Acolo am dat de o doamnă doctor cu experiență în tratamente verzi care, după ce mi-a pus o serie de întrebări, mi-a spus că, după toate simptomele, nu avem doar oxiuri, ci funcționăm ca o fermă de mici lighioane, și ne-a recomandat, într-adevăr uleiul esențial de oregano. A insistat să îl luăm toată familia, ba chiar a intuit și că fetele mele vor face fițe când îl vor lua (este extrem de puternic, în exprimarea uneia dintre ele, “simți cum îți ajunge până în călcâie”). Dar efectele au fost spectaculoase: pur și simplu de atunci nu am mai întâlnit-o pe doamna doctor pediatru decât la începutul anului școlar, pentru avize. Probabil că ați intuit de ce am menționat “efectele” (plural). Am observat cu stupoare, că au încetat simultan și toate gripele și virușii indiferent de cum se numeau. Fetele mele nu au lipsit vreodată de la școală pe motiv de răceli, și nici noi nu am avut vreun concediu medical. După un timp am telefonat doamnei doctor de la Kozac Plant și am întrebat-o dacă ar fi vreo legătură între  uleiul esențial de oregano și virozele respiratorii și abia atunci am aflat că uleiul esențial de oregano are ca primă recomandare cazurile de gripă și infecții orale, inclusiv pulmonare, și abia apoi paraziții intestinali. Mi-a mai spus că un efect la fel de puternic îl are și uleiul esențial de mentă (parcă a zis sălbatică), dar nu eram dispus să schimb ceva ce funcționează atât de bine.

O altă situație în care am văzut efectele uleiului de oregano a fost în vara trecută când Foxy, câinele meu veșnic îndrăgostit, după câteva sesiuni de pupat cu cățelușa unei vecine care tușea (cățelușa!), a luat și el virusul și tușea violent. Mi se rupea inima să îl aud noaptea și ziua cum se chinuia. Vecina fusese deja la veterinar și cățelușa tot tușea, așa că cea mai bună prietena a lui Foxy, fi-mea cea mică, i-a pus…ulei esențial de oregano în găleata din care bea apă. Era de fimat și pus pe youtube cum făcea când bea apa cu gustul acela imposibil, dar nu a avut de ales!, căci nu l-am lăsat să bea apă decât din acea găleată. În patru zile a scăpat și el de tuse!

Așadar primul tratament pe care noi l-am folosit este extrem de simplu de administrat: pe stomacul gol, înainte de masă, într-o linguriță metalică obișnuită se pune o picătură (sticla are picurător) de ulei esențial. Apoi adăugați 5 picături de ulei, de preferat presat la rece. Nouă ne-a recomandat de măsline dar am observat că merge și de floarea soarelui dar presat la rece, și de nuci, dar presat la rece. Ni s-a spus să nu ne sclifosim cu zahăr sau miere, pentru că ideea nu este să îi diluăm efectul. Dacă din greșeală au căzut două picături de ulei esențial în linguriță, dublați și numărul de picături de ulei obișnuit -> 10 picături. Înainte și după nu măncați și nu beți nimic timp de 15 minute. Asta e tot!

După ce Kozac Plant s-a desființat am încercat mai mulți producători și până la urmă am ajuns la un alt producător, tot român, care este și cel mai ieftin! Dacă decideți să încercați această metodă citiți cu atentie prospectele. Cerințe minimale, cred eu, sunt să fie pentru uz intern și aprobat de Ministerul Sănătății.

Așadar, de la un tratament naturist contra parazițiilor intestinali am ajuns la un tratament împotriva virușilor gripali. De aceea nu am fost deloc surprins când am citit în această știre cum un medicament împotriva paraziților a fost testat CU SUCCES ca tratament pentru coronavirus. Noi 4 exact asta experimentasem!

Tiberius Margarit SdB


10 comments

 • Augustin Morariu
  Avatar

  F.interesant!
  Deci, PRIMUL tratament naturist a fost cu ulei esențial de oregano. Au mai existat si alte feluri de tratamente naturiste? …Ni le împărtășești și nouă ?!

  • Tiberius Margarit
   Tiberius Margarit

   Salut Augustin. Da, nu am uitat de promisiunea facuta, o voi face cu speranta ca va ajuta și alte persoane, așa cum a ajutat pe cei la care am sa ma refwr. Multumesc mult pentru interes!

 • Avatar

  Buna ziua! Multumesc pt articol. Imi puteti spune numele producatorului roman al uleiului esemtial de oregano?
  Multumesc!

  • Tiberius Margarit
   Tiberius Margarit

   Salut Bogdan, multumesc pentru interes, am sa fac o trimitere in urmatorul articol (am primit mai multe solicitari), dar ți-am raspuns și pe facebook, sper sa fi vazut measajul!

 • Avatar

  Buna ziua, multumim ca sunteti din nou in sa!
  Sanatate, va multumesc pt cartea dmv, sunteti primul autor Roman ce vam cumpar cartea , restul sunt strainti autorii!

  • Tiberius Margarit
   Tiberius Margarit

   Multumesc mult Afanase! Stiu ca ai citit cartea, si ma bucura interesul tau constant pentru SdB. Ma obliga! Spor!

 • Avatar

  Ma bucur sa vad ca ai “revenit” si mai ales ca ati trecut cu bine prin incercare. O sa incerc tratamentul pentru familia mea. Astept cu nerabdare si articolele pe teme financiare!

 • Avatar

  Salut! Foarte interesante informatiile! Ma bucur ca totul s-a terminat cu bine in cazul vostru. Am insa urmatoarea neclaritate. In partea a doua a articolului, metoda cu uleiul de floarea soarelui recomanda sa nu inghiti nicio picatura de ulei. Intelegerea mea, citind prima parte, este ca uleiul de oregano se inghite impreuna cu uleiul de floarea soarelui. Nu-mi este clar de ce se considera a fi atat de nociv in cel de-al doilea articol, dar nu si in acest caz. Eu ma confrunt de ani de zile cu probleme dim ambele spectre mentionate aici- atat viermi intestinali (nedovediti la analize), cat si o tuse sacaitoare persistenta luni de zile dupa orice viroza. Plus pneumonii… As prinde o gramada de iepuri la vanatoarea asta 🙂
  Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *