CUM AM TRECUT DE TEMUTUL VIRUS -2-


4 minute de informație care sper să ajute!

În prima parte a acestui articol m-am referit la situația prin care am trecut (familia mea și cu mine), inclusiv manifestările propriu-zise, în legătură cu acest virus, și una din metodele prin care am reușit să scăpăm de simptome. Mesajul articolului este în continuare unul optimist. Din experiența mea și a familiei mele, acest virus poate fi înfrânt! 

Înainte de a trece la cea de-a doua metodă, tot în ideea de a ajuta pe oricine ar avea de câștigat dintr-o astfel de situație aș mai adăuga o altă întrebuințare a uleiurilor esențiale: după ce am simțit din plin efectele formidabile (cel puțin pentru noi și a câtorva alte familii cărora le-am spus de experiența noastră), observând că printre uleiurile esențiale pe care le vindeau diverși furnizori era și uleiul esențial de lavandă am pus câteva astfel de picături într-un pulverizator rămas de la cel de curățare a geamurilor, am umplut cu apă recipientul și – voila – am dat de o soluție contra moliilor extrem de folositoare. Dacă vedeți că zboară o molie într-un dulap / dressing, sau pur și simplu prin cameră, pulverizati în zonă și o veți vedea fie că pică imediat, fie nu mai are putere să zboare. Dar puteți să pulverizați pur și simplu preventiv!  Cel puțin mirosul este garantat că vă va plăcea. Astfel, cu un cost cu care ați fi luat de la gura metroului doar câteva fire de lavandă, puteți folosi această soluție cam o jumătate de an! Enjoy!

În urma solicitărilor din prima parte a articolului atașez aici imaginile cutiei cu uleiul pe care îl cumpărăm noi. Dar din nou, nu cred că trebuie să vă blocați în mărci!

Și, încă o precizare, faptul că prezint aici metodele care ne-au ajutat pe noi nu înseamnă sub nicio formă un îndemn de a nu urma un tratament medical. Eu cred într-un echilibru: dacă reușești prin aceste sau oricare alte metode naturiste să stopezi boala, perfect! Dar dacă ai ajuns la doctor, părerea mea sinceră este să urmați prescripțiile lor!

 

Printre amintirile clare ale copilăriei mele de băiat crescut cu cheia de gât, undeva în fostul cartier muncitoresc 23 August e una legată de celălalt tratament care pe noi, în decursul timpului, ne-a ajutat foarte mult. 

Ca de obicei în vacanța de vară, băteam mingea pe terenul din jurul Turnului Parașutiștilor de lângă marele stadion al țării, care pe atunci se numea 23 August, cu gașca mea din blocurile roșii, când am observat o scenă extrem de ciudată. O mulțime de vreo 20 de oameni aștepta un domn care, pe o bancă mai încolo,  stătea de vorbă cu câte una din aceste persoane. Din când în când îl vedeam pe acest domn cum își purta mâna în jurul corpului persoanei respective, fără să-l atingă. Am întrebat lumea ce este aceasta și ne-au spus că este un domn, Valeriu Popa, care “simte” ce boli ai și îți spune cum ai putea să te tratezi. Foarte intrigat mă duc acasă și îi spun asta mamei, care era în discuții cu mătușa mea, în vizită pe la noi. Mătușa mea, foarte rațională (și acum!) îi spune mamei: “A, dragă, este cel despre care scrie Adrian Păunescu în Flacăra!  ( o revistă săptămânală a acelor timpuri în care scria A. Păunescu). Eu nu știu cum astfel de oameni ascultă un inginer care își dă cu părerea despre medicină! Tibi, vreau să mă duci până la el, sunt foarte curioasă!”

Între timp dl Valeriu Popa ajunsese pe Vatra Luminoasă, cam în dreptul rondului din capul aleii care acum duce la intrarea oficială în Arena Națională. Așadar mătușa mea se așază la coadă. Câțiva dintre cei care stătuseră de vorbă cu dl. Valeriu Popa se întorceau la “banca de așteptare” și relatau discuția. Pentru ceea ce urmează e important că îmi amintesc că cel puțin două persoane au spus că le-a recomandat “tratamentul cu uleiul” și întrebau dacă ceilalți știau în ce consta. Foarte sigură pe ea, a mers și mătușa mea la discuția cu acest domn. Îmi amintesc siguranța inițială a mătușei mele în opoziție cu stupefacția, uluiala ei după ce a revenit de la discuția cu dl Valeriu Popa. Pe drumul spre casă mi-a spus că i-a zis într-adevăr boli de care suferise chiar și din copilărie, dar și altele pe care le-a “greșit”. Nu le greșise! Mătușa mea și-a făcut ulterior analize, și a văzut că dl Valeriu Popa îi indicase corect o afecțiune ginecologică de care nu știuse până atunci. Mai țin minte că mama a căutat câtva timp revista lui A Păunescu în care Valeriu Popa vorbea despre “tratamentul cu uleiul”, l-a găsit, și l-a decupat.

La vreo 10 ani distanță, cam în perioada în care dădeam bacul și admiterea la facultate aveam mereu probleme cu inflamarea gâtului, făcusem sinuzită, extrem de frecvente stări gripale, tuse persistentă, pe rând, cam toate simptomele unui sistem imunitar ciuruit. Luam antibiotice după antibiotice, fără rezultat. Mama avea conexiuni în lumea medicala, astfel că ajungeam la diferiți medici, care însă schimbau doar antibioticele. Într-un final mama a ajuns cu cazul meu la profesorul Nicolae Cajal, de specializare virusolog, director al Institutului de Virusologie al Academiei Române, vicepreședinte al Academiei Române, președinte al Secției de Științe Medicale , membru al Academiei de Știinte din New York. Un OM extraordinar! M-a dat pe mâna unei doamne doctor, (parcă se numea Pârvu) șefă de secție, pentru a-mi face toate analizele posibile. Mi-a găsit în gât multe infecții, îmi amintesc că a folosit termenul “cocktail de viruși” și am început un plan de tratament, pe etape. Mi-a mers ceva mai bine, dar se baza pe un medicament la care făceam reacții alergice. În acel moment mama și-a amintit de tăietura din ziar cu “tratamentul cu uleiul” și, aproape disperat, am început să îl fac. După vreo trei zile aveam programare la doctorița Pârvu și mi-a luat din nou analizele din gât. A sunat-o pe mama insistent să mă duc să refac analizele. Aproape speriat, am întrebat-o ce s-a întâmplat, și mi-a spus că analizele au ieșit, dintr-o dată perfect, de data asta am reținut expresia “celulele sunt curate ca de manual”. Fiind cercetătoare, mi-a spus că asta îi confirmă teoria ei că gâtul este locul în care majoritatea virușilor și a bacteriilor din corp pot fi atacați. Ca să mă facă să înțeleg mi-a spus că, așa cum leii își vânează prada care – sigur -vine să se adape la râu, așa și noi ar trebui să vânăm virușii care – sigur – ajung în gât. Am repetat analizele și mi-a cerut să fac acest tratament în fața ei, pentru că voiau să facă cercetări suplimentare în cadrul institutului pe baza lui. Spre rușinea mea, și spre disperarea mamei, bucuros că scăpasem de acei viruși / bacterii, nu m-am mai dus!  

Iată textul cu “tratamentul” așa cum a apărut în ziarul acelor vremuri:MEDICAMENTUL   DIN   CAMARA

 Are ca punct de plecare obiceiuri curative populare, traditionali de la Urali la Extremul Orient, si sustinuta de ani de cercetari si verificari multiple, metoda fascineaz.a prin metoda quasi copilareasca. cit mai ales prin exceptionala intindere a spectrului terapeutic : de la tuse, bronsite, la boli ale sangelui, de la eczeme la lumbago, infectii, maladii ale tubului digestiv,ale cordului, ale aparatului renal, ale inflamarii sinusurilor, etc, etc, si nu in ultimul rand ale teribilelor etichetate drept incurabile.

 METODA :

 • In fiecare dimineata, pe stomacul gol, ABSOLUT GOL, se ia in gura “o gura” de ulei alimentar (de fapt cam o lingura plina) si se suge, se tot suge, ca pe o bomboana timp de 10- 15 minute, dupa care se arunca direct in WC pana la ultima picatura, urmand o SEVERA curatare a cavitatii bucale, a dintilor, gargara, totul cu un amestec de alcool sanitar si apa  1/1.
 • Prin jocul limbii, trimiteti mereu lichidul in vestibulul bucal (intre buze si dinti) apoi trageti-l inapoi CU PUTERE printre dinti.
 • Jumatatea posterioara a limbii blocheaza orice acces spre esofag ; cind va vine sa inghititi, opriti suptul, lasati capul in jos pentru a nu exista presiunea uleiului, blocati limba si inghititi in sec. Ca recomandare generala, este preferabil ca intreg procesul sa se faca cu barbia inclinata in jos, eliminind astfel tentatia instinctiva de a inghiti.
 • Evitati sa treaca in esofag chiar si o picatura de lichid – OTRAVA PUR SI SIMPLU !!!
 • Odata cu acumularea inevitabile de saliva volumul creste. Prin inclinarea capului, lichidul ramine in portiunea anterioara a gurii, si puteti astfel inghiti in sec fara frica. 
 • In cazul in care tusea este iminenta, mergeti la WC, tusiti (vcti elimina astfel lichidul direct in WC, atentie, NU IN CHIUVETA !!) si apoi reluati procesul de la inceput.
 • E recomandabil ca inainte de luarea uleiului sa curatati (suflati) nasul, faringele, laringele, pentru a evita scurgerea de produse naz.ale (mucozitati) tocmai in timpul curei.
 • EXTREM DE IMPORTANTA ESTE CURATAREA  CAVITATII BUCALE. Se
 • poate folosi o bucata de pansament steril (tifon) din comert care se moaie in amestecul de apa alcooL si apoi se curata toate suprafetele limbii : cea superioara. cele doua fete laterale, si cea de sub limba, ca si virful limbii, avind grija ca sa impaturim fisiile de tifon pe masura ce se murdaresc (atunci cind trecem la curatarea altei ·suprafete bucale), inmuind periodic in paharutul cu apa si alcool. Dupa curatirea limbii urmeaza cea a vestibulului in care s-a facut suptul uleiului, a cerului gurii, a gingiilor si a dintilor. In fine se ia, dupa acest proces de curatire cu tifonul, urmeaza o serie de clatiri cu apa si alcoolul ramas in paharut, care se foloseste exact in acelasi mod cu care s-a folosit uleiul, CHIAR DACA 0 SA VA DEA LACRIMILE, citeva secunde 10-15 secunde. Scuipati, si faceti pina se termina complet combinatia apa si alcool.
 • Daca totul e bine facut, si cit trebuie, lichidul ejectat este alb, cu citeva tente galbui. Daca simtiti oboseala in timpul suptului, scadeti citeva secunde intensitatea, DAR NU VA OPRITI  DIN  JOCUL  LIMBA -DINTI.

 

Observatii si semne de control: 

 • Dupa primele sugeri, 7-8 minute, gustul de  ulei dispare. 
 • Orice ulei este bun dar mai ales cel de floarea soarelui.
 • Cel mai bine este ca uleiul sa fie nerafinat (presat la rece)
 • NU VA GINDITI LA GREATA, si n-o sa va fie
 • Cind luati ulciul in gura, beti dintr-un paharel (acelasi in care veti pune si amestecul apa si alcool pentru curatire), pentru a evita tragerea de aer, bolborosirea ulterioara si excesul de salivatie.
 • Subiectiv, la inceput vi se pare absurd sa sa tot sugeti ulei 15 min sau mai mult; ei bine, cum ati declansat automatismul sugerii si sunteti siguri de el, va veti obisnui sa faceti altceva, cititi, lucruri casnice pe care le faceti in mod obisnuit dimineata sau la momentul respectiv al zilei.
 • Prime efecte : albirea dintilor (fara sa fie obligatorie), elasticizarea coronarienelor, disparitia senzatiei de oboseala fizica si pshica.
 • Cei oficial bolnavi de ceva perseverati pina la disparitia simptomelor (obligatorie verificarea de catre medic). Cu cit este mai acuta, mai veche sau mai periculoasa afcctiunea, cu atit insistati mai mult. Nu estc ncvoie sa opriti tratamentul medicamentos pe care il urmati. Important este sa perseverati  !
 • Cei ce va credeti sanatosi, testati 10 dimineti la rind notind orice modificare fiziologica.”
 • Acesta a fost articolul propriu-zis.

 

Dacă vreți să descărcați documentul o puteți face de aici!

 

Observațiile mele rezultate din practică:

 

 • Față de metoda cu uleiul de oregano, aceasta este mult mai laborioasă. Dar doar combinându-le (suprapus) cele două metode am reușit în cazul acestui virus.
 • Fiind mai consumatoare de timp și ținând de voință nu se poate aplica la copii mici.
 • Puteți folosi un același păhărel de țuică în care, vă veți obișnui în timp, veți aprecia nivelul de ulei suficient pentru ce înseamnă pentru voi suficient.
 • În perioada aceasta, în care toată țara a rămas fără spirtul Mona ne-am descurcat pentru curățarea gurii și cu palincă (sau ce-o fi!) de la bunicul care, atunci când n-am vrut să iau sticlele pe care mi le dădea ca lucru de mare preț, mi-a spus să le țin pentru nunta fetelor….!!!. Deci merge și așa, doar că acum nu mai trebuie să îndoiți cantitatea ca în cazul în care folosiți spirtul.
 • Sincer, noi nu am simțit efect de albire a dinților! În schimb vă garantez o senzație de prospețime și curățenie în gură și apoi în întregul organism!
 • Spălarea pe dinți o faceți după acest “tratament”. 
 • Ulterior mi-am mai notat dintr-un alt articol că, “la început se credea ca prin aceasta metoda (tratamentul cu uleiul, nota mea) se elimina doar toxine din corp. Insa, în urma unor cercetări, s-a explicat si ca uleiul de floarea soarelui detine 38% acid liponic care este un stimulant in cresterea trichomonadelor. Aceste trichomonade ar fi la originea multor boli, unii introducând aici inclusiv pe cele incurabile. Uleiul se foloseste ca momeala pentru trichomonadele bucale, care sunt eliminate odata cu scuiparea uleiului. In afara de asta substantele toxice eliminate de trichomonade se dizolva in ulei si sunt eliminate si ele odata cu acestea. Cura de clatire cu ulei este mult mai eficienta in curatirea organismului decat se putea ghici pana acum. “ Ok, mie nu-mi spun mare lucru termenii aceștia nici acum, dar mă gândesc că, dacă citește vreun cadru medical și vrea să facă cercetări, poate vrea ceva mai multe informații, nu doar empirice. Pentru astfel de situații mă puteți contacta, m-aș bucura să ajut!
 • Scuze pentru greșelile de transcriere inerente transformării jpeg la doc.
 • Bunicul meu din partea mamei mi-a spus că de unde erau ei (Rășinari, Sibiu) în astfel de cazuri oamenii făceau tot o astfel de gargară dar cu apă și mălai.
 • Între timp aveam să aflu că și soacra mea într-un caz limită de pneumonie, după eșecul tratării medicamentoase a scăpat cu același tratament cu uleiul. A fost diagnosticată cu bacteria piocianică, localizată în plămân. I se prescriau – și ei – tot felul de antibiotice, îmi spunea că pe unele i le aducea o mătușă de-a soției de afară, dar fără niciun rezultat. Auzise și ea din Flacăra de această metodă, a urmat-o, și a reușit să scape. Și acum la radiografii apar urmele pe plămân din acea situație limită, dar – măcar din punctul ăsta de vedere – acum  e bine!
 • Se pare că generațiile mai vechi de la noi practicau această metodă, sub o formă sau alta, mai mult decât știm noi, acum, de ea!

 

 • Vă urez din tot sufletul să fiți sănătoși!

Tiberius Margarit SdB


7 comments

 • Avatar

  Salut!
  Foarte interesante si utile aceste ultime doua articole pt sanatate!
  Acum mi-am adus aminte si eu ca am auzit de acest tratament de la mama cand eram mic, chiar l-am facut atunci (tot din revista Flacara!)! Uitasem de el!
  Multumim pt informatii!
  Am o rugaminte: ce ulei de oregano folositi?
  Multumesc

 • Avatar

  In continuare mai am o rugaminte: o copie a retetei cu tratamentul cu ulei! Multumesc !

  • Tiberius Margarit
   Tiberius Margarit

   George ai trimitere (link) și pentru descarcare a articolului. Cu drag. Daca nu te descurci mai da-mi un semn si ti-l trimit pe o adresa de mail. Sanatate multa!

 • Avatar

  Salut!
  Revin cu rugamintile de mai sus deoarece dupa ce dau pe link ma directioneaza catre Google docs!

  Apoi apare:

  Aveti nevoie de acces!
  Solicitati accesul!

  Dupa care apare mesajul : sa astept daca primesc accesul pe email!
  Si nu am primit nimic!

  Multumesc

  • Tiberius Margarit
   Tiberius Margarit

   Salut George. Ti-am trimis pe adresa de mail atasate toate documentele, inclusiv poze. Sper sa fi ajuns la tine. Sanatate multa!

  • Tiberius Margarit
   Tiberius Margarit

   Salutare George! Din pacate mi s-a intors mesajul. Trimite-mi te rog o adresa valida de mail. Nu va aparea vizibila in comentarii. Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *